Hnoss & YvainPlanerad kull 2024 Dansk-svensk gårdshund (FCI 356)
🇩🇰 🇸🇪 Tik (Dam):
JWW-18  SE UCH 
Stolta Ebbas Hnoss Härn Härfjätter


Hane (Sire):
SE UCH FI UCH
Stolta Ebbas Yvain Af Yskin
Är du intresserad av valp och vill ha mer information?

Har Du frågor om våra hundar, kombinationer, vår avel?

Ring oss gärna & fråga då det nog är vi som bäst kan svara på sådant som rör vår uppfödning & kennel.


Fri prövningsrätt förbehålles vid försäljning av valpar.


If you are interested of purchasing a pup, have questions or want more information about one of the combinations, please contact us by:


Mobil: +46 76 32 16 505           ⌘         E-post: kennel@stoltaebbas.se


Tik:
SE UCH JWW-18 Stolta Ebbas Hnoss Härn Härfjätter, "Hnoss"
SE44222/2017


Hnoss är Svensk Champion, Junior World Winner 2018 och Best of Breed Junior för domare Svend Løvenkjaer, Danmark under rasspecial på World Dog Show 2018 .


DNA-testad N/N Clear PLL  (Partial Lins Luxation)
Höfter B


Hnoss är vår chokladpralin, vit och brun. Hon är mild och vänlig och alltid positiv till aktiviteter. Hnoss är av korrekt exteriör med en lång korrekt välvd bröstkorg, utmärkt frambröst, står bra på alla sina tassar, med korrekt svansansättning, välvinklad och rör sig bra.


I sina tidigare kullar har hon haft förlossningar som gått lätt och problemfritt, och hon har hög fertilitet med kullar på 7 valpar. Hon har i tidigare kullar ärvt bra rastyp med ett exteriör som genererar utmärkta rörelser och bra mentalitet. Flera har blivit BIR och fått CK, samt tävlat i nosework och rallylydnad.


Hnoss är DNA-testad N/N Clear för PLL, och höftröntgad med officiellt avläsningsresultat HD B. I släktleden bakom Hnoss finns ursprungslinjer i rasen genom tiken Twinflowers Piggtistel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt, Twinflowers kennel, var en av de personer vi idag har att tacka för att rasen 1987 blev en erkänd ras under den Svenska och Danska kennelklubben under namnet Dansk-Svensk gårdshund.
Hane:
SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Yvain Af Yskin, "Yax"
SE14798/2021


Svensk och Finsk Champion
Hereditärt fri PLL


Yax kommer från en ny kombination av våra uppfödda linjer på Kennel Stolta Ebbas. Yax är av utmärkt typ med utmärkt litet triangulärt huvud och uttryck, kraftig nos och stark hals, korrekt bett, väl burna korrekta öron, bra frambröst och lång korrekt bröstkorg, utmärkt rygg och överlinje, står stadigt på sina fyra tassar, är välvinklad och rör sig bra. Yax är officiellt mätt till 35,5 cm.


Yax har 2023 haft en kull där valparna har utvecklats mycket lovande vad gäller mentalitet och rastyp. Hans kullbror Yarilo (Svensk, Finsk, Norsk, Dansk Champion, Europavinnare 2023, Internationell champion, Roskilde Vinnare 2023) fick en valpkull i kombination med Hnoss under 2023, där resultatet är över förväntan med avkommor som blivit Internationell Junior Champion C.I.B.-J, Finsk Junior Champion och ett antal titlar och Excellent med CK. Jag har förhoppningar då jag tror och hoppas på att Yax  & Hnoss då kompletterar varandra väl.


COI för kombinationen: 1,6 %Vid intresse av valp från denna kombinationen, och för mer information, kontakta oss via mail:
📧 kennel(at)stoltaebbas.se, eller mobil +46(0)763 216 505.

Ange ditt namn, adress och telefon i ditt mail, och berätta gärna lite om dig/familj och hunderfarenhet. 

Mail utan information och med enbart en anonym e-postadress går direkt i papperskorgen. 


Tack på förhand.