RIPPÅSENS STOLTA EBBA

Rippåsens Stolta Ebba


2003 - 2016Stolta Ebba är vår stamtik, en stor personlighet och kär vän som vi fick förmånen att dela ett långt liv tillsammans med. Hon föddes 2003 och var 13 år när hon i mars 2016 fick somna in. 


Stolta Ebba, eller Lady som hon kallades, älskade närhet och värme och låg ofta precis intill vedkaminen och givetvis under täcket. Lady var vår son Jonathans hund och det var han som gick valp- och grundkurs med Lady och de lärde sig tillsammans grunderna i hunddressyr. Under åren tillsammans hittade de två på många hyss och upptåg. Lady trodde nog att hon var större än den gårdshund hon i själva verket var, då hon växt upp tillsammans med familjens schäfrar. En av dessa var Beha som var nästan jämngammal med Lady, och hon och Lady följdes åt överallt på kurser men även i vardagen. De skulle hela tiden vara tillsammans och nära, nära varandra. Beha dog bara ett par år gammal, och livsvilja & livsglädje släcktes hos Lady.  Tvärtemot vad många påstår så kan hundar sörja mycket starkt, och Lady sörjde sin kamrat under en lång tid efter vilket var en jobbig tid för hela familjen. 

Tillsammans med matte Erika gick hon vidare med påbyggnadskurser i Apell och Tävlingslydnad. Lady var aktivitetshundombud i Dansk-Svensk Gårdshund Skaraborg, se www.dansksvenskgardshund.se. Hon var den första som genomförde Mentalbeskrivning Hund (MH) i DSG Skaraborgs regi i april 2005. Hon har även genomfört Klicker- och Viltspårkurs i gruppens regi.

 

Hon har 1 CERT, ett antal reservcert och ett tiotal CK har gjort Mentalbeskrivning Hund MH och är röntgad med resultat HD A/B.

 

Lady har 16 avkommor i 5 kullar - A-kullen, B-kullen, C-kullen, D-kullen och G-kullen. För övriga officiella resultat och stamtavla hänvisas till SKK:s webservice Hundata, www.skk.se.