HARITZAS DIANA

SE UCH

Haritzas Diana

2011 - 2023


SE uCH Haritzas Diana


SEuCH  Haritzas Diana är född 2011 efter SE uCH Haritzas Tosca och Rönnbergagårdens Sivert. Diana härstammar från två gamla ursprungslinjer - den ena från kennel Twinflowers och den andra från kennel Haritzas och deras stamtik TJH Skrållan. Tjänstehund Skrållan var kennel Haritzas stamtik, en tik som var tränad och tävlad av Pia Linell och är den enda officellt godkända tjänstehunden (räddningshund) i rasen i världen hittills.


Dianas far Sivert är en hane med ett mycket milt, lugnt och stabilt temperament, och är vänligt sinnad och social. Sivert är den enda avkomman i direkt nedstigande led efter en ursprungslinje i rasen som härstammar från Twinflowers kennel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt på Twinflowers kennel var en av de som arbetade hårt för sin älskade lantras som kallades "Skrabbehong", "Råttehong" eller "Skånsk Terrier" och hon är en av de vi har att tacka för att den 1987 blev en ras under Svenska och Danska kennelklubbarna under namnet Dansk-svensk gårdshund, vilken från 2008 vid World Dog Show i Stockholm blev en intermittent ras under FCI. Diana är en av endast 13 avkommor efter Sivert, och Stolta Ebbas kennel har 3 av dessa genetiskt unika och värdefulla avkommor i vår avel - genetiskt värdefulla ur bevarandeperspektiv för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.


Dianas farfar är VWW-08 NORD FI SE DK NO uCH NO V-02 KBH V-02 NORD V-05 VDH CH Europasieger 2009 Bundessieger 2008 Bundessieger 2009 Haritzas Elvis. Elvis var den allra första veteranvärldsvinnaren i rasen då han vann i stor konkurrens på World Dog Show i Stockholm 2008.


SEUCH Haritzas Diana


Diana blev Bäst I Rasen (BIR) med CERT (CAC) vid tre på varandra följande utställningar, och den 1 september 2013 blev hon BIR med CERT (CAC) & Svensk Champion (utställning) för domare Elisabeth Janzon på Ulla Segerström o Bertil Sted-Grens Minnesutställning 2013 på Solvalla, bara en knapp månad efter att hon fyllt 2 år.

Vid denna utställning blev vår avelshane Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden Bäst I Motsatt kön (BIM) med CERT (CAC).

14 dagar senare den 15 september 2013 tävlade hon på SKK:s stora utställning på Sofiero Slott där hon vann Championklassen och blev 2:a Bästa Tik utav över 50 Dansk-Svenska gårdshundar.  Speciellt roligt då Sofiero kan sägas vara själva vaggan för Dansk-Svensk Gårdshund då det var just här  inmönstring och den första utställningen i den nybildade rasen hölls 1987.

SEuCH Haritzas Diana

På MyDog 1 2015 vann Diana Championklassen, blev Bästa Tik och Bäst i Rasen för domare Karl-Erik Johansson, Sverige. Vid My Dog 2 dagen därpå blev hon Bästa Tik 2 för domare Nils Molin, Sverige.


SE uCH Haritzas Diana


Diana bor inte längre hos oss då hon flyttat till en pensionärstillvaro hos en av våra valpfamiljer där hon blivit sällskapsdam och läromästare. Vi saknar hennes mjuka sätt och alltid glada personlighet varje dag.