ADENS JAZZIGA JÄNTAN

Adens Jazziga Jäntan

2016


Adens Jazziga JäntanAdens Jazziga Jäntan var en inköpt tik från uppfödaren och domaren Lars Adeheimer, kennel Adens. Lars var en av de som var med och startade Rasklubben för Dansk-Svensk gårdshund, och han arbetade mycket för sin älskade ras såväl inom som utomlands. Han var över till USA vid ett antal tillfällen, gav seminarier och var domare på utställningar för Dansk-Svenska gårdshundar tillhörande under den Amerikanska Rasklubben. 


Lars var förutom rasspecialist även FCI-domare och uppfödare för kennel Adens och det blev cirka ett 20-tal Champions i rasen från kennel Adens under åren. Lars avled 2023, och är mycket saknad. 
Adens Jazziga Jäntan


Jazza var född 2016 från en kombination undan Lars tik Riddarens Vågade Kuttersmycke och efter hanen SE UCH DK UCH NO UCH My Bonnie Rundhåndede Robert i den sista kull som Lars födde upp. Jazza är utställd och har blivit 4:a Bästa Tik med Excellent och CK som bästa resultat hittills.

Jazza är vit och viltfärgad och av utmärkt typ. Hon är HD-röntgad med avläst resultat HD B. För övriga officiella resultat hänvisas till Svenska kennelklubbens Hundata: https://hundar.skk.se/hunddata/