OM KENNELN

Kennel Stolta Ebbas

-

Mer än 20 år med Dansk-Svensk gårdshund


Vi som har kennel Stolta Ebbas är Kent och Erika Karlsson, och vi bor mellan de två stora sjöarna Vänern och Vättern i Västra Götalands län.


På vår gård driver vi även företaget  SKÄLLATON Hund- & Katthotell.

Vi har tillstånd enl § 16 för kennelverksamhet samt hund- och kattpensionat. SKK:s kennelkonsulenter kommer regelbundet på besök till oss. 
Jag, Erika, är utbildad SBK-instruktör, och har tidigare arbetat ideellt som sektoransvarig för PR/Info/Web i SBK Skaraborgs Distrikt, sekreterare i Mariestads Brukshundklubb, webansvarig i Töreboda Brukshundklubb, men har även arbetat som ledamot och sekreterare i den officiella Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund i Sverige, RDSG.


Jag har varit hundägare sedan barndomen där rasen framför andra har varit Schäfer med undantag av ett och annat snedsprång med långhårig Collie och Beagle. Kent arbetar med våra hundar i vardaglig skötsel, träning och ställer ibland på utställning. Jag har genomgått Svenska Kennelklubbens Hunduppfödarutbildning och övriga utbildningar som vi har rörande uppfödning och hund, samt Rasklubben för Dansk-svensk gårdshunds utbildningar hittar du i länken här nedanför. 

Vår målsättning är att föda upp mentalt stabila och socialt tillgängliga hundar med ett temperament som fungerar i dagens samhälle och hos sina ägare. Men vi har givetvis även målet att föda upp rastypiska, friska och sunda Dansk-svenska gårdshundar i en uppfödning som följer Svenska Kennelklubbens regler om avel & etik och rasstandard.


Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund, Sverige, Dansk-svensk gårdhundeklub, Danmark och Raseklubb för Dansk-Svensk Gårdshund, Norge.