H-KULLEN

Stolta Ebbas H-kull


Tik (Dam):  SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia

Hane (Sire):  SE uCH Gassman's Julius

Valpar föddes 8 augusti 2017

SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia & SE UCH Gassman's Julius


Är du intresserad av valp och vill ha mer information? Har Du frågor om våra hundar, kombinationer, vår avel?

Ring oss gärna & fråga oss, då det nog är vi som bäst kan svara på sådant som rör vår uppfödning & kennel.

Fri prövningsrätt förbehålles vid försäljning av valpar.

 

If you are interested of purchasing a pup, have questions or want more information about one of the combinations, please contact us by:

 

Mobil/cell phone: +46 76 32 16 505           ⌘         E-post/mail: kennel@stoltaebbas.se

SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia är efter vår egen tik NORD uCH SE uCH FI uCH DK uCH NO uCH

NO V-11 Falkenberg's Tjalfe Tinka och Rönnbergagårdens Sivert. Sivert är en hane med ett mycket milt, lugnt och stabilt temperament. Han, liksom Tinka, är vänligt sinnad och social. Sivert är den enda avkomman i direkt nedstigande led efter en ursprungslinje i rasen som härstammar från Twinflowers kennel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt på Twinflowers kennel var en av de som arbetade hårt för sin älskade lantras som kallades "Skrabbehong", "Råttehong" eller "Skånsk Terrier" och är en av de vi har att tacka för att den 1987 blev en ras under Svenska och Danska kennelklubbarna under namnet Dansk-svensk gårdshund, vilken från 2008 vid World Dog Show i Stockholm blev en intermittent ras under FCI. Ottilia är en av endast 13 avkommor efter Sivert, och Stolta Ebbas kennel har 3 av dessa genetiskt värdefulla och unika avkommor i vår avel, vilka är bevandesgenetiskt värdefulla för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.


Ottilias farfar är VWW-08 NORD FI SE DK NO uCH NO V-02 KBH V-02 NORD V-05 VDH CH Europasieger 2009 Bundessieger 2008 Bundessieger 2009 Haritzas Elvis. Elvis var den allra första veteranvärldsvinnaren i rasen då han vann i stor konkurrens på världsutställningen i Stockholm 2008.


Ottilia har liksom sina föräldrar ett vänligt och milt sinnelag. Hon är av championkvalité och har vunnit Svensk Junior Vinnare 2014 för domare Svend Lövenkjaer, Danmark, blivit Bäst i Rasen (BIR) och har 1 CERT.

European Dog Show 2015 i Oslo, Norge, vann hon Open class med Excellent för domare Dan Ericsson, Sverige. Ottilia är höftledsröntgad och avläst med HD B.


SE UCH Gassman's Julius är efter vår avelshane SE uCH FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och Gassman's Polly. Han gjorde sin utställningspremiär på MyDog 2015 där han vann Bäst I Rasen Valp (BIR Valp) vid båda dagarnas utställningar för domarna Karl-Erik Johansson och Nils Molin, Sverige. Under 2015 har det fortsatt med vinster i Juniorkonkurrensklass, och placering som 2:a Bästa Hanhund med CERT.


European Dog Show 2015 i Oslo, Norge, blev han placerad som 3:a i Junior class males med Excellent för domare Dan Ericsson, Sverige. Julius är Svensk Champion (utställning).


2016, bara två år gammal tog Julius sitt 3:e CERT och blev Svensk Champion då han blev BIR vid Specialklubben SGVK:s utställning i Kungsängen, Stockholm. Domare var Petra Junehall, Sverige, och vid samma utställning blev han också BIS 2 för domare Karl-Erik Johansson, Sverige.


På Svensk Vinnarutställning 2017 på Hundmässan, Stockholm, vann Julius championklass och blev Bästa Hane och Svensk Vinnare 2017, samt BIM för domare Karl-Erik Johansson.


Julius är liksom sin far en lugn och vänlig gårdshundshane,  är mycket rastypisk och av championkvalité. Julius är höftledsröntgad och avläst med HD A.


Vi ser med spänning fram emot denna kombination av 2 av Stolta Ebbas avelslinjer av gamla linjer med mycket fina och rastypiska hundar i en kombination som är bevandesgenetiskt värdefull för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.

SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia
SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia


SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia

Svensk Junior Vinnare 2014

Bäst I Rasen (BOB), 1 CERT (CAC)

Naturlig stubbsvans

HD B

SE UCH Gassman's Julius
SE UCH Gassman's Julius


SE UCH Gassman's Julius

Svensk Champion (utställning)

Lång Svans

HD A

Fiktiv stamtavla Ottilia Julius

Inavelskoefficient för kombinatonen 0,2 %

                                                                                                                                                                                                              

© All rights reserved  www.stoltaebbas.se